Om Gnesta Bergbyggare i Stockholm

Gnesta Bergbyggare grundades år 1996 och är idag en del av GBB Holding AB. Vi har alltid drivits av att göra jobbet bättre, tystare och säkrare, det är något som färgat hela organisationen.

Kontakta oss

Över 30 år i branschen

I företaget finns drygt 70 anställda, välutbildade inom sina respektive arbetsområden, och vi växer med ungefär en medarbetare per år. Vi har de certifikat och sprängkort som krävs och är väldigt duktiga på specialjobb och sprängningar i känsliga miljöer. Oftast utför vi arbeten som bergsprängning, bergspräckning & bergförstärkning i Mälardalen, men ibland syns vi också på andra platser i Sverige.

Under våra år i bergarbetes branschen har vi fått många utmanande uppgifter som satt vår tekniska kompetens på prov. Därför har vi i vår egen verkstad utvecklat nya funktioner på borrvagnarna. Till exempel var vi först i världen med ljuddämpning på de minsta borrvagnarna, för att inte störa omgivningen när vi arbetar i känsliga miljöer. Att ha en egen verkstad ger oss möjlighet att utveckla nya tekniker samtidigt som vi har en välservad maskinpark.

Maskinpark

Vi har för närvarande 22 st borrvagnar i variende storlek, 1 st underjordsborrvagn,  5 st grävmaskiner med Superwedge 18-21 ton, 2 st kranbilar/lastväxlare, 4 st betongsprutningsrobotar, 1 brokk med borrbalk.

Våra tjänster inom bergbyggnationer

Om du vill läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder kan du hitta dessa genom att klicka här. Vi jobbar bland annat med bergspräckning, bergborrning och bergsprängning i Stockholm.

Kontakta oss