Vibrationsfri bergspräckning i Stockholm

Vår kunskap inom bergspräckning i Stockholm och övriga Sverige bygger på användningen av avancerade tekniker som hydraulisk bergspräckning och snigeldynamit. Vår process eliminerar behovet av omfattande besiktningar och minimerar störningar för omgivningen. Genom att använda vibrationsfria verktyg säkerställer vi att ditt projekt genomförs smidigt och effektivt.

Skicka offertförfrågan

Vad innebär bergspräckning?

Bergspräckning är en teknik som erbjuder en säkrare och mer kontrollerad metod än traditionell bergsprängning, särskilt värdefull i stadsnära miljöer. Det innebär att man noggrant och effektivt spräcker berg för att underlätta byggprojekt, utan risk för omgivningen. Oavsett om du planerar att bygga en pool, bredda din garageuppfart, eller utöka din bostad för att göra en tillbyggnad, är bergspräckning den optimala lösningen. Tekniken möjliggör dessa förändringar utan att äventyra strukturer eller bebyggelse i närheten.

Moderna tekniker för effektiv bergspräckning

Vår erfarenhet inom bergspräckning i Mälardalen och Stockholm samt i landets övriga delar bygger på användningen av avancerade tekniker som hydraulisk bergspräckning och snigeldynamit. Metoderna säkerställer precision och minimal påverkan på omgivningen.

Superwedge-tekniken

Vi använder verktyget Superwedge för att effektivt dela berg och stenar. Detta verktyg som fästs på en grävmaskin, sänks ned i förborrade hål och expanderar för att metodiskt klyva berget.

Darda-metoden

När utrymmet är begränsat och en grävmaskin inte får plats vänder vi oss till handhållen darda. Denna kompakta bergspräckningslösning fungerar likt Superwedge men hanteras manuellt och kräver mindre utrymme.

Metoden med wiresåg

För att minska riskerna vid sprängning nära befintliga strukturer tillämpar vi wiresågning. Tekniken skapar en buffertzon som hjälper till att leda bort vibrationerna från omgivande konstruktioner. Bergspräckning genom wiresågning används ofta i känsliga områden.

Användning av snigeldynamit

När utmaningen ligger i att borra genom hårt material erbjuder snigeldynamit en praktisk lösning. Snigeldynamit är ett utmärkt val för att spräcka allt från sten till betong där traditionella metoder inte räcker till.

Fördelar med bergspräckning i Stockholm hos oss

  • Vibrationsfri bergspräckning - Vår process eliminerar behovet av omfattande besiktningar och minimerar störningar för omgivningen. Vi använder oss endast av vibrationsfria verktyg för att ditt projekt ska genomföras smidigt och effektivt.
  • Miljövänliga metoder - Säkerhet och miljöansvar ligger i fokus av vår verksamhet. Vi använder endast de bästa metoderna och verktygen för en skonsam påverkan på både människor och natur.
  • Lång erfarenhet inom bergspräckning - Sedan 1996 har vi utvecklat och behärskat våra metoder och det har lett till tystare, säkrare och effektivare bergspräckning.
  • Stor maskinpark - Just nu har vi en maskinpark bestående av 22 borrvagnar i olika storlekar, en underjordsborrvagn, fem grävmaskiner utrustade med Superwedge (18-21 ton), två kranbilar/lastväxlare, fyra robotar för betongsprutning och en Brokk med borrbalk.

Kontakta oss för en konsultation

Är du redo att förverkliga ditt projekt med den senaste tekniken inom bergspräckning eller behöver du en annan tjänst som sprutbetong, keminjektering eller berginjektering? Kontakta oss idag för en konsultation. Låt oss tillsammans skapa nya möjligheter.

Kontakta oss